Raw Vegan Collard Wraps
Recipe Adapted from Betacyanin
Tjänar: 4 (gör 8 wraps)
Början till slut: 20 minuter
ingredienser:
4 stora sallad / spenat blad
1 röd paprika
1 avokado
2-3 gram alfalfagroddar
1/2 kalk
3 dl råa pekannötter
1 msk tamari (glutenfri sojasås)
1 tsk kummin (eller 1/2 tsk hackad vitlök och 1/2 tsk riven ingefära)
1 tsk olivolja, extra jungfrulig
Vägbeskrivning:
1. För att förbereda Collard blad tvätt blad, klipp benvit spindel på botten som inte har några blad och placera dem i ett bad med varmt vatten med saften av en halvcitron. Låt dra i 10 minuter. Torka bladen av med hushållspapper och använda en kniv tunt skär ner det centrala roten (att göra det lättare att böja bladen för förpackning). Se detaljerad förklaring med bilder här.
2. Skär avokado och peppar.
3. I en matberedare kombinerar pekannötter, tamari, spiskummin (eller vitlökingefära mix) och olivolja. Pulse fram kombinerade och klumpar blandningtillsammans.
4. Placera en Collard blad framför dig och lager muttern mix, paprika skivor,avokado skivor, en duggregn av limejuice och groddar alfalfa. Vika över toppen och botten