Ingefära och grönsaks stir fry

Ingefära grönsaker Stir Fry recept
ingredienser:
Stek Ingredienser:
2 msk. extra jungfruolja
2 vitlöksklyftor, hackad
4-5 koppar grönsaker, skärs till lagom stora portioner (** se tips nedan **)
Sauce Ingredienser:
1/4 kopp kyckling eller grönsaksbuljong
2 msk. riven eller malet färsk ingefära
1 msk. majsstärkelse
1 msk. sherry
1 msk. sojasås
generösa nypa nymalen svartpeppar
metod:
Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och stek i 1 minut. Tillsätt resterande grönsaker och stek i 5 minuter under omrörning.
I en separat skål, vispa ihop ingredienserna till såsen. Lägg till i stek och fortsätta koka tills såsen kokar. Koka en extra minut, ta sedan bort från värmen och servera. Garnering med rostade sesamfrön, om så önskas.
Alis Tips:
Om du använder lök i mixen, rekommenderar jag att lägga löken en extra minut eller två tidigare än resten av grönsakerna så att de får extra tillagningst
ingredienser:

Stek Ingredienser:

2 msk. extra virgin olivolja
2 vitlöksklyftor, hackad
4-5 cups grönsaker, skärs till lagom stora portioner
Sauce Ingredienser:
1/4 kopp kyckling eller grönsaksbuljong
2 msk. riven eller malet färsk ingefära
1 msk. majsstärkelse
1 msk. sherry
1 msk. sojasås
generösa nypa nymalen svartpeppar
metod:

Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och stek i 1 minut. Tillsätt resterande grönsaker och stek i 5 minuter under omrörning.

I en separat skål, vispa ihop ingredienserna till såsen. Lägg till istek och fortsätta koka tills såsen kokar. Koka en extra minut, ta sedan bort från värmen och servera. Garnering med rostadesesamfrön, om så önskas.

Alis Tips:

Om du använder lök i mixen, rekommenderar jag att lägga lökenen extra minut eller två tidigare än resten av grönsakerna så att de får extra tillagningstid.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fight. Never give up.

In recovery, det går upp och ner med humöret. Allt är ju inte alltid bra alltid..

RSS 2.0